ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Στελλα
κυβελλου-χιωτινη
Καθηγήτρια, Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΤΟΠΑ),Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.
Μέλος του European Blue Forum.
Εμπειρογνώμονας σε θέματα Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Γαλάζιας Οικονομίας ( Εastern Mediterranean Sea-basin expert, European MSP Platform). Διευθύντρια του Εργαστηρίου «Στρατηγικού και θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού και βιώσιμης ανάπτυξης». Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού/Διδακτορικού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας. Συντονίστρια του έργου REGINA-MSP- Regions Boosting national Maritime Spatial Planning (EMFAF).
μαρια
λεκακου
Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Η Μαρία Λεκάκου είναι Καθηγήτρια Ναυτιλιακής Οικονομικής του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης και Πρόεδρος της Επιτροπής Γαλάζιας Ανάπτυξης «Αιγαίο Αρχιπέλαγος». Διατέλεσε μέλος της Ρυθμιστικής Αρχής Θαλάσσιων Ενδομεταφορών (2001-2004) και μέλος του πρώτου Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Έχει πάρει μέρος ως εμπειρογνώμονας σε διεθνείς συναντήσεις για θέματα Ναυτιλιακής Πολιτικής, Γαλάζιας Ανάπτυξης Νησιωτικότητας και Θαλάσσιου Τουρισμού καθώς και σε Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Προγράμματα για θέματα ναυτιλιακής πολιτικής, θαλάσσιων μεταφορών και θαλάσσιου τουρισμού, ανάπτυξης των νησιών και γαλάζιας καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.
Έχει συμμετάσχει στην συγγράψει των βιβλίων για Ευρωπαϊκές Πολιτικές για τη Ναυτιλία. Μεταφορές. Αρτηρίες ζωής για τα νησιά και Maritime Transport: The Greek ParadigmΕλληνική Ναυτιλία, Απασχόληση, Ανταγωνιστικότητα, για τη μελλοντική Θαλάσσια Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2010, για τις επιπτώσεις της κρουαζιέρας στους προορισμούς , για τις θαλάσσιες μεταφορές και την κοινωνική καινοτομία (2016) για την Εταιρική Κοινωνική ευθύνη στη ναυτιλία (2016), για τη Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα στον Θαλάσσιο Τουρισμό (2017), για την βιομηχανία της κρουαζιέρας και του γιώτινγκ και για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου στα Ελληνικά νησιά.
Δραστηριοποιείται ιδιαίτερα με τα θέματα κοινωνικής καινοτομίας, γαλάζιας ανάπτυξης και διακυβέρνησης και Εκπαίδευσης τοπικών και κοινωνικών εταίρων. Συνδιοργανώνει τις Ευρωπαικές Μέρες της Θάλασσας απο το 2012 , τον διαγωνισμό για θέματα γαλάζιας νεανικής επιχειρηματικότητας BLUEHACATHON απο το 2015, και LIVING LABS σε διάφορα νησιά ή εν πλώ, για αυτές τις δραστηριότητες το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αναδείχτηκε Εθνικός Πρωταθλητής για το 2020 στο Διαγωνισμό « Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2020» στη κατηγορία «Επένδυση στις Επιχειρηματικές Δεξιότητες».
Είναι Μέλος του Circular Board του Sporos Platform της πρώτης πλατφόρμας Κυκλικών Επενδύσεων και της Συμβουλευτικής Επιτροπής του BLUEGROWTH.
Συμμετέχει στη Διεθνή Ένωση Ναυτιλιακών Οικονομολόγων, την Ευρωπαική Πρωτοβουλία ADRION, και στην Ένωση Πανεπιστημίων της Μαύρης Θάλασσας
δημητριοσ
πυρομαλησ
Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
Ο Δρ. Δημήτριος Δ. Πυρομάλης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Είναι διευθυντής του ερευνητικού εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Αυτοματισμού, Τηλεματικής και Cyber-Physical Systems. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη σχεδίαση και την ανάπτυξη ηλεκτρονικών ενσωματωμένων συστημάτων σε τομείς εφαρμογής όπως τα αυτόνομα οχήματα, το διαδίκτυο των πραγμάτων (ΙοΤ) και τα κυβερνο-φυσικά συστήματα. Είναι συγγραφέας περισσότερων από εκατόν-είκοσι δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά ερευνητικά περιοδικά, συνέδρια και κεφάλαια βιβλίων με μεγάλη απήχηση και πολλές αναφορές. Επίσης, είναι συγγραφέας βιβλίων που καλύπτουν θέματα μηχανικής. Επιπλέον, έχει συνεργαστεί με κορυφαίες πολυεθνικές εταιρείες κατασκευής ημιαγωγών ως Field Application Engineer και Τεχνικός Σύμβουλος τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια.
αγγελοσ
τσακανικασ
Αναπληρωτής Καθηγητής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ΕΜΠ – Επικεφαλής Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας ΕΜΠ.
Ο Άγγελος Τσακανίκας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικής Αξιολόγησης Συστημάτων Τεχνολογίας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στο ΕΜΠ, Διευθυντής του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (EBEO) και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Παρατηρητηρίου Επιχειρηματικότητας του ΙΟΒΕ. Έχει συμμετάσχει σε σημαντικά ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα στην περιοχή των οικονομικών της καινοτομίας, την κοινωνικοοικονομική έρευνα και την κοινωνία της πληροφορίας. Από τον Μάιο του 2004 εργάστηκε στο ΙΟΒΕ, έχοντας διατελέσει και Διευθυντής Έρευνας (Απρίλιος 2012 - Ιανουάριος 2014). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με την τεχνολογική και επιχειρηματική στρατηγική, τα οικονομικά της καινοτομίας, και την επιχειρηματικότητας και τις σχετικές πολιτικές. Έχει ασχοληθεί με πλήθος ερευνών για την ελληνική οικονομία και επιλεγμένους κλάδους της, την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα, το ανθρώπινο κεφάλαιο, και τις αντίστοιχες πολιτικές. Ηγείται της ελληνικής ερευνητικής ομάδας που συμμετέχει στο Global Entrepreneurship Monitor (GEM), και στην έκθεση ανταγωνιστικότητας του IMD. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, ενώ είναι επικεφαλής του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΕΜΠ.
σπυροσ
αρσενησ
Υποδιευθυντής Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας Head of Business Innovation Development Unit | NBG Business Seeds.
O Δρ. Σπύρος Αρσένης είναι επικεφαλής Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Εθνικής Τράπεζας, επικεφαλής του προγράμματος NBG Business Seeds και ο αρχικός συντονιστής του προγράμματος Crowdfunding act4Greece. Συμμετέχει στα advisory boards του Uni.fund, Metavallon, Big Pi, Κέντρου Αρχιμίδη ΕΚΠΑ και OK!Thess καθώς και στην επιτροπή αξιολόγησης του Εlevate Greece και του EIT Health. Εκλεγμένος στο Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και μέλος της Επιτροπής Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Ελληνο-Αμερικάνικου Επιμελητηρίου και της επιτροπής Start Ups του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με 25 έτη επαγγελματικής εμπειρίας σε θέσεις ευθύνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε διεθνή έργα τηλεπικοινωνιών, business banking και καινοτομία.
μιχαλησ
δριτσασ
Διευθυντής Γραφείου Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιου για την Έρευνα – Τεχνολογία – Καινοτομία, Διευθύνων Σύμβουλος Elevate Greece ΑΕ
ΜΕΝΤΟΡΕΣ
μαρια
Μποϊλε
Καθηγήτρια Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
Η Δρ. Μαρία Μποϊλέ είναι Καθηγήτρια «Διαχείρισης και Πολιτικής Λιμενικών και Τερματικών Εγκαταστάσεων Συνδυασμένων Μεταφορών» και Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Ναυτιλία στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Υπεύθυνη του Τομέα για Οικονομικά και Περιβαλλοντικά Θέματα – Θαλάσσιες και Αεροπορικές Μεταφορές του Ελληνικού Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ). Είναι Συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Τεχνολογικής Πλατφόρμας Waterborne TP. Έχει επίσης εργαστεί ως Διευθύντρια Ερευνών στο ΙΜΕΤ/EKETA, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μεταφορών στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Rutgers, ΗΠΑ, Συν-Διευθύντρια του Προγράμματος Εμπορευματικών και Θαλάσσιων Μεταφορών στο Κέντρο Προηγμένων Υποδομών και Μεταφορών, Ακαδημαϊκός Συνεργάτης στο Κέντρο Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας της Σχολής Επιχειρηματικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Rutgers, και Επίκουρη Καθηγήτρια Μεταφορών στο Lafayette College.
πετροσ
μαραβελακησ
Καθηγητής στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
Ο κος Μαραβελάκης είναι Καθηγητής με ειδίκευση στην Στατιστική Επιστήμη, και Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας» του Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Θεματική Ενότητα «Ποσοτικές Μέθοδοι στη Διοίκηση Τουρισμού» (ΔΙΤ 10). Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 43 άρθρα σε διεθνή περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε πλήθος συνέδρια.
παναγιωτησ
κοτζανικολαου
Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Πειραιά Ειδίκευση: Ασφάλεια και Ιδιωτικότητα Δικτύων.
Ο Παναγιώτης Κοτζανικολάου είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος MSc Cybersecurity and Data Science. Η επιστημονική του ειδίκευση αφορά στην ασφάλεια και ιδιωτικότητα. Έχει εμπειρία στο χώρο της κυβερνοασφάλειας για περισσότερα από 20 χρόνια. Έχει συμμετάσχει σε έργα έρευνας και ανάπτυξης ως επιστημονικός υπεύθυνος, τεχνικός υπεύθυνος ή ερευνητής. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα ως επιθεωρητής και ως σύμβουλος ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 80 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια στο χώρο της κυβερνοασφάλειας και έχει συμμετάσχει σε πλήθος επιστημονικών επιτροπών διεθνών επιστημονικών συνεδρίων και περιοδικών.
Ελενη
διδασκαλου
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πειραιά.
Η Ελένη Α. Διδασκάλου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Σπούδασε Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στα Τεχνο-Οικονομικά Συστήματα της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ και Διδάκτωρ Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Διδάσκει μαθήματα όπως Διαχείριση Περιβάλλοντος, Διαχείριση Ενέργειας, Τουρισμός & Περιβάλλον: Βιώσιμος Τουρισμός. Διαχείριση Τεχνολογίας και Καινοτομίας στον Τουριστικό Τομέα, Διοίκηση Μεταφορικών Επιχειρήσεων. Διδάσκει επίσης στα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Διοίκηση Επιχειρήσεων" , "Λογιστική και Έλεγχος Επιχειρήσεων και Δημοσίων Οργανισμών", “Executive M.Β.Α.” Είναι Μέλος ΣΕΠ του ΕΑΠ, ενώ έχει διδάξει και στο Τμήμα Τουριστικής Οικονομίας και Ανάπτυξης της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Επίσης έχει συνεργασθεί με δομές μη τυπικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Έχει συμμετάσχει στην υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων όπως "Υποστήριξη παρεμβάσεων κοινωνικής μέριμνας φοιτητών του Πανεπιστημίου Πειραιώς" , DICIPASS4YOUTH, Έρευνες Παρακολούθησης κοινωνικό - οικονομικών εξελίξεων και δημιουργία ψηφιακού υλικού προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου «Επιχειρηματικότητα Ενεργός Μάθηση στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς» και “ΒΙΟΠΕΙΡΑΙΑΣ Προηγμένη Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση Πολιτών-Ιδιοκτητών Μμεπιχ. Περιφέρειας Πειραιά Μέσω Ενός Ευφυούς Συστήματος Πληροφόρησης Και Εκπαίδευσης”. Τα επιστημονικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη Διαχείριση Ενέργειας και Περιβάλλοντος, στην Επιχειρηματικότητα και στην Καινοτομία, στη Βιώσιμη Ανάπτυξη, στη Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη, στην Aνάπτυξη Eιδικών Mορφών Tουρισμού με έμφαση στην Aνάπτυξη του Tουρισμού Eυεξίας. Έχει δημοσιευμένο έργο σε Διεθνή Περιοδικά με Κριτές, Διεθνή Συνέδρια με Κριτές, Πανελλήνια Συνέδρια με Κριτές, Εκδόσεις Βιβλίων με Κριτές, Εργασίες σε Επιστημονικές Επετηρίδες. Επίσης είναι κριτής σε Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά.
ιωαννησ
κατσανακησ
Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά.
Ο Δρ. Ιωάννης Κατσανάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο αντικείμενο της Διοίκησης Πληροφοριακών Συστημάτων σε Επιχειρήσεις και Οργανισμούς με έμφαση στη Διοίκηση Επιχειρηματικών Διεργασιών. Είναι κάτοχος Πτυχίου στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων και Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – Ολική Ποιότητα από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Είναι Διδάκτορας του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο αντικείμενο των Στρατηγικών Πληροφοριακών Συστημάτων και τη Χρήση των Νέων Τεχνολογιών στις Επιχειρήσεις, με θέμα: «Ανάπτυξη και Αξιολόγηση Πληροφοριακών Συστημάτων στις Σύγχρονες Επιχειρήσεις». Έχει διδάξει διάφορα μαθήματα προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου στα Τμήματα Τουριστικών Σπουδών και Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, όπως και σε προπτυχιακά μαθήματα στο Τμήμα Βιοτεχνολογίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο ΠΠΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Επίσης, έχει επιβλέψει μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες στο ΠΜΣ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στους τομείς της εφαρμογής των νέων τεχνολογιών στις επιχειρήσεις, τη στρατηγική χρήση των νέων τεχνολογιών από τις επιχειρήσεις, τη στρατηγική διοίκηση, τα πληροφοριακά συστήματα, την αξιολόγηση πληροφοριακών συστημάτων, τη συστημική ανάλυση, το ηλεκτρονικό επιχειρείν, τη διαχείριση γνώσης και το e-learning ενώ έχει εργαστεί σε ερευνητικά προγράμματα επιχειρηματικότητας και e-learning στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
θεοδωρα
γιαντση
Δρ. Πολιτικός Μηχανικός, Ε.ΔΙ.Π. Ε.Μ.Π.
Η επαγγελματική και ακαδημαϊκή εμπειρία είναι προσανατολισμένη σε θέματα Γαλάζιας Οικονομίας
Τα αντικείμενα τα σχετικά με την γαλάζια ανάπτυξη με τα οποία έχει ασχοληθεί είναι τα παρακάτω:
-
Μετρήσεις πεδίου θαλασσίων ρευμάτων και κυμάτων και ανάλυση αυτών
-
Έρευνα (εφαρμοσμένη και βασική) σε Φυσικά προσομοιώματα λιμένων και παράκτιας ζώνης
-
Μελέτες λιμενικών και ακτομηχανικών έργων
-
Διδασκαλία μαθημάτων σχετικών με λιμένες, πλωτές κατασκευές και ακτές
-
Συμμετοχή σε >80 Ερευνητικά Προγράμματα σχετικών με την Γαλάζια οικονομία
-
Δημοσιεύσεις >90
Σήμερα είναι Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό στο Εργαστήριο Λιμενικών Έργων ΕΜΠ και Αν. Γραμματέας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) Αττικής.
σοφια
ζαφειροπουλου
Διευθύντρια Ανάπτυξης του Τμήματος Πληροφορικής του Ομίλου ΑΠΟΨΗ.
Η κ. Ζαφειροπούλου, είναι πτυχιούχος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Master) σε Διοίκηση Τεχνολογίας (Msc. In Management of Technology) από το New York University (NYU). Από το 2016 ασχολείται με την υλοποίηση έργων πληροφορικής στον Όμιλο ΑΠΟΨΗ, αρχικά ως Σύμβουλος Στρατηγικής Τεχνολογίας και Έρευνας και Ανάπτυξης και στη συνέχεια ως Διευθύντρια Ανάπτυξης του Τμήματος Πληροφορικής του Ομίλου.
λυδια
παπαδακη
Υποψήφια διδάκτορας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ερευνήτρια, ΕΚ ΑΘΗΝΑ.
Η Λυδία Παπαδάκη είναι υποψήφια διδάκτορας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Υποτροφία απο την Ακαδημία Αθηνών) και ερευνήτρια στο Alliance of Excellence for Research and Innovation on Αephoria (AE4RIA) συμμετέχοντας σε αρκετά έργα που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Λυδία έχει οργανώσει περισσότερα από 30 συμμετοχικά εργαστήρια και σεμινάρια και έχει προετοιμάσει και παραδώσει διαλέξεις και σεμινάρια που απευθύνονται σε διαφορετικά ακροατήρια, συμπεριλαμβανομένων όλων των εκπαιδευτικών επιπέδων και του ευρύτερου κοινού. Έλαβε το Μεταπτυχιακό της στα Οικονομικά και την Πολιτική Ενέργειας και Περιβάλλοντος στο University College London (UCL), και το
πτυχίο της (Διάκριση) στην Οικονομική θεωρία και πολιτική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ). Οι κύριοι τομείς ενδιαφέροντος της είναι τα οικονομικά, τα oικονομικά του περιβάλλοντος, η κυκλική οικονομία, η μπλε ανάπτυξη, η καινοτομία συστημάτων, η εμπλοκή των ενδιαφερομένων και η αειφόρος ανάπτυξη.
σταματια
γιασιριανη
Project Development Manager WIMA «Διεθνής Ναυτική & Βιομηχανική Ένωση» (Worldwide Industrial & Marine Association).
She holds a degree of Political Science and Social Policy of Panteion University of Social and Political Sciences of Athens. She is a serial project manager and business developer for the last 8 years. Since her first position in the Public sector up to the latest position in Bluegrowth, she has managed to accomplish highly complex and demanding projects, on both operating and developing perspectives.
Her career began during her studies at Ministry of Justice, Transparency and Human Rights in Court of Auditors. Worked in Ministry of Education, Research and Religious Affairs when she finished her studies. She moved to Science View Company, as Junior Marketing Manager where she was responsible for international scientific conferences. After she moved to Trade.com a company of Lead Capital Markets as Account Manager. In 2015 she moved to Aephoria.net. As a team member of Aephoria.net organization, she has taken part in many vertical-sector projects such as Viti Vini Lab, Olive Challenge contests, gaining experience and evolving her skills with a 360’ approach on how to initiate, schedule and execute of such national projects. Moreover as Project Manager of Bluegrowth Greece, she has gained extended experience in the Blue Economy sector, achieving for 5 years the Organisation’s operation and
development with great results. In 2021 she moved to her current position where she still works.
Νυμφοδωρα-μαρια
ραυτοπουλου
Project Manager – Data Analyst, Apopsi Group of Companies.
Υπεύθυνη Ψηφιακής και Δημόσιας Εικόνας, Τμήμα Στατιστικής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Η Νυμφοδώρα-Μαρία Ραυτοπούλου είναι πολύγλωσση Στατιστικός, πτυχιούχος του Τμήματος Στατιστικής (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Department of Mathematics and Statistics, The University of Sheffield), κάτοχος Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας, του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στη Στατιστική (MSc. in Statistics, με Ειδίκευση σε: Υπολογιστική Στατιστική και Στοχαστικές Διαδικασίες, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Από το 2019 έως το 2021, εργάστηκε ως Data Analyst Freelancer, στον κλάδο της Χρηματοοικονομίας. Το 2021, έλαβε υποτροφία από τη Google και ολοκλήρωσε τα 4 Επαγγελματικά Πτυχία Εξειδίκευσης: “Google Data Analytics Professional Certificate”, “Google UX Design Professional Certificate”, “Google Project Management Professional Certificate” και “Google IT Support Professional Certificate”, καθώς και υποτροφία από τη Cisco, για την Πιστοποίηση “Cisco Networking Academy - Εισαγωγή στην Κυβερνοασφάλεια”. Από το 2022, εργάζεται ως Project Manager – Data Analyst, στο Τμήμα Πληροφορικής του Ομίλου Εταιρειών Άποψη, καθώς και ως Υπεύθυνη της Ψηφιακής και Δημόσιας Εικόνας του Τμήματος Στατιστικής, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη χρήση Αλγορίθμων Μηχανικής Μάθησης, σε σύγχρονα, διαπλατφορμικά, βιώσιμα, εικονικά, Παιχνιδοποιημένα Συστήματα Μάθησης, από την ανάλυση των αποτελεσμάτων των οποίων (Game Metrics), προκύπτει η βελτιστοποιημένη οπτικοποίηση (σε Dashboards) της εξατομικευμένης ανατροφοδότησης των χρηστών του Συστήματος.
αγγελοσ
πλουμησ
Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Blue Growth Piraeus.
Ο Άγγελος Πλουμής είναι συνιδρυτής του δημιουργικού γραφείου Designature. Σπούδασε Μηχανικός Περιβάλλοντος στο Πολυτεχνείο Κρήτης και Πολιτικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Bradford και το Πανεπιστήμιο του Leeds (MSc). Διαθέτει υψηλές δεξιότητες στη στρατηγική και υλοποίηση επικοινωνίας, τον γραφιστικό σχεδιασμό, τον σχεδιασμό ιστοσελίδων και το branding. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα δημιουργικά έργα για τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και για ευρωπαϊκά έργα σχεδιάζοντας και υλοποιώντας τις επικοινωνιακές δράσεις τους.
ανδρεασ
αλεξοπουλοσ
Αναπληρωτής Καθηγητής ΠΑΔΑ.
Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στο αντικείμενο της Τοπικής Ανάπτυξης και Διοίκησης. Αποφοίτησε από το τμήμα της Διοίκησης Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΤΕΙ Καλαμάτας και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο (MSc) στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ανάπτυξη από το Πανεπιστήμιο του Birmingham. Ολοκλήρωσε τη Διδακτορική του Διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο αντικείμενο της συμβολής των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Περιφερειακή και Τοπική Ανάπτυξη. Από το 2017 διδάσκει στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Είναι διδάσκων στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Δημόσια Οικονομική και Πολιτική» στο ΠΑΔΑ από το 2014 ενώ συνεργάζεται επίσης και με άλλα μεταπτυχιακά προγράμματα ως διδάσκων. Διετέλεσε επί συμβάσει διδάσκων στο Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΤΕΙ Καλαμάτας (2000-2013) και στο Τμήμα Λογιστικής του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ (2013), ενώ το 2018-2019 συνεργάστηκε ως μέλος ΣΕΠ με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο στη Θεματική Ενότητα [ΔΕΟ24] Δημόσια Διοίκηση και Πολιτική. Έχει διδάξει στην Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης (2008-10), ενώ είναι εισηγητής του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης από το 2007. Είναι Εξωτερικός συνεργάτης του Εργαστηρίου του Τομέα Γεωγραφίας και Περιφερειακού Σχεδιασμού, της Σχολής Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Εργαστηρίου Διοίκησης Τεχνολογίας και Καινοτομίας (WAVE Lab) του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Εργάστηκε περισσότερα από 15 χρόνια ως επιστημονικός συνεργάτης και ερευνητής στο χώρο της αυτοδιοίκησης σε μία σειρά εθνικών και ευρωπαϊκών έργων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και ανάπτυξης, με έμφαση στο στρατηγικό σχεδιασμό, στην κοινωνική καινοτομία, στην αστική διακυβέρνηση, στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, στις οργανωτικές μεταρρυθμίσεις και στις συμμετοχικές διαδικασίες. Έχει δημοσιεύσει το επιστημονικό του έργο σε ένα σημαντικό αριθμό εθνικών και διεθνών συνεδρίων και περιοδικών.
ανδρεασ
κανταροσ
Τεχνικός Συμβουλος, 3D Printing / 3D Design, BlueLab Piraeus.
Ο κ. Κάνταρος, είναι πτυχιούχος Μηχανικός Επιστήμης Υλικών από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Master) σε Θέματα Ενέργειας & Περιβάλλοντος από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Το 2015 έλαβε το Διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Πειραιά στις τεχνολογίες του 3D Printing & 3D Design και το 2022 απέκτησε Μεταδιδακτορικό Τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής πάνω στην σχεδίαση και κατασκευή προϊόντων μέσω της τεχνολογίας του 3D Printing. Από το 2019 διατελεί Τεχνικός Σύμβουλος στο BlueLab Piraeus σε θέματα 3D Printing & 3D Design.
ευδοκια
μαυρομματη
Business Development Consultant.
Από το 2000 ασχολείται με το επιχειρείν και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως στέλεχος - υπεύθυνη ανάπτυξης σε συμβουλευτικές επιχειρήσεις αλλά και ώς συνεργάτης σε θέματα επιδοτήσεων – χρηματοδοτήσεων σε εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών. Το 2008 δημιουργεί τη δικής της επιχείρηση στην παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις και οργανισμούς του Ιδιωτικού Τομέα. Το 2018 δημιουργεί το δίκτυο following my dreams που αποτελείται από μια εξειδικευμένη ομάδα επιστημόνων που παρέχει στις επιχειρηματικές ιδέες και ανάγκες ολοκληρωμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες. Παράλληλα ασχολήθηκε με την αξιολόγηση χρηματοδοτικών δράσεων ως εισηγητής – αξιολογητής σε φορείς διαχείρισης των έργων .
Από το 2015 διετέλεσε σύμβουλος του Προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Ανδριανού Μιχάλαρου καθώς και ειδικός συνεργάτης για την παροχή πληροφοριών και συμβουλών που απασχολούν τους βιοτέχνες - μέλη του Επιμελητήριού σε θέματα που αφορούν Χρηματοδοτικά Εργαλεία, που παρέχονται σε συνεργασία με Αναπτυξιακούς, Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς φορείς, για την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας αλλά και ως τεχνικός σύμβουλος σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα του επιμελητηρίου.
Σήμερα, έχοντας ηγετική θέση στον τομέα των συμβουλευτικών υπηρεσιών με βάση το πελατολόγιο και τα εγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια που διαχειρίζεται, έχει δημιουργήσει ένα διευρυμένο δίκτυο έμπειρων συνεργατών σε χώρες εντός και εκτός Ευρώπης και συνεχίζει να παρέχει υπηρεσίες που καλύπτουν όλο το φάσμα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με έμφαση σε Τομείς Ευκαιριών Χρηματοδότησης Χρηματοδότησης και Διαχείρισης Επενδυτικών Έργων, Στρατηγικού και Επιχειρηματικού Σχεδιασμού, Οργάνωσης Επιχειρήσεων, Ανάπτυξης Πρωτοβουλιών και υλοποιεί δράσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς και την διοργάνωση επιχειρηματικών εκδηλώσεων.
Ασχολείται με την ανάπτυξη και ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας καθώς και με την στήριξη της νεανικής - νεοφυούς επιχειρηματικότητας με έμφαση στους νέους των τεχνικών επαγγελμάτων.
Είναι ομιλήτρια – εισηγήτρια σε πολλά σεμινάρια, συνεδρία , forum και ημερίδες σε θέματα της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
χριςτινα
κοντογουλιδου
Mέλος ΕΕΔΙΠ στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας- Υπεύθυνη του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
πετροσ
παλλησ
Ανωτατο Στέλεγχος στην ΑΠΟΨΗ ΑΕ, Διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών.
Ο Πέτρος Πάλλης είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου από το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Κατέχει πτυχίο MBA από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας, Ηνωμένο Βασίλειο και μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Τραπεζική από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Επίσης είναι απόφοιτος (πτυχίο) του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης, του Πανεπιστημίου Πειραιά.
Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από δέκα πέντε (15) επιστημονικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κρίση κειμένου και συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα.
Σήμερα, είναι Ανώτατο Στέλεχος στην ΑΠΟΨΗ ΑΕ και Ακαδημαϊκός Υπότροφος (Teaching Fellow) στο ΕΚΠΑ, στο Τμήμα Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας, Διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών, καθώς επίσης είναι Μέλος ΣΕΠ στο ΕΑΠ, στο μάθημα ΔΕΑ05 Στρατηγικές Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Διαχείριση Κινδύνου. Επίσης, είναι Μεταδιδάκτορας Ερευνητής (Post doc) από το ΕΛΙΔΕΚ.
εφη
τσολακη
Διευθύντρια Επιστημονικού Τομέα (Chief Scientific Officer) ERMA FIRST.
Η Έφη ξεκίνησε το ταξίδι της στην Μηχανική Περιβάλλοντος στο Πολυτεχνείο Κρήτης το 1998. Η επεξεργασία και η διαχείριση των λυμάτων είναι τα βασικά ενδιαφέροντά της. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών της σπουδών εργάστηκε για την απομάκρυνση Αρσενικού από τα υπόγεια ύδατα ενώ στη μεταπτυχιακή της διατριβή στο Πολυτεχνείο Κρήτης ασχολήθηκε με την επεξεργασία λυμάτων από την υδρομεταλλουργική εξόρυξη Γαλλίου Ga και Γερμανίου Ge από ιπτάμενη τέφρα μέσω προγράμματος χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ECSC, 2002) και συμμετοχή στο ερευνητικό πρόγραμμα HIVALUE: Production of high added-value materials from clean coal gasification by-products. Η Έφη παρέμεινε στο Πολυτεχνείο Κρήτης μέχρι το 2010 ενώ εργαζόταν ως Ερευνήτρια στο Εργαστήριο Μηχανικής και Διαχείρισης Περιβάλλοντος (LEEM) από τις αρχές του 2004. Είναι η πρώτη Ελληνίδα μηχανικός με εξειδίκευση στο έρμα και ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία στην ERMA FIRST στις αρχές του 2010. Από τις αρχές της καριέρας της στη ναυτιλιακή βιομηχανία επικεντρώθηκε στην Έρευνα και Ανάπτυξη, στην πιστοποίηση συστημάτων και στις περιβαλλοντικές πολιτικές. Ειναι Επικεφαλής Επιστημονικά Υπεύθυνη της εταιρείας με κύρια ευθύνη τη διαδικασία πιστοποίησης, εφαρμόζοντας όλους τους σχετικούς διεθνείς κανονισμούς, την επιχειρηματική ανάπτυξη παγκοσμίως και την περιβαλλοντική συμμόρφωση, την ασφάλεια και τη διατήρηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Μέχρι τον Απρίλιο 2023 διετέλεσε Πρόεδρος της International Ballast Water Manufacturers Association (BEMA) με καθοριστική συμβολή στην αποδοχή τους στον Διεθνή Οργανισμό Ναυτιλίας (ΙΜΟ) ως NGO ενώ συνεχίζει ως Προεδρεύουσα στην επιτροπή Εξωτερικών υποθέσεων, μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας ως Τεχνικός Σύμβουλος στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO) της εξειδικευμένης υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών με ευθύνη την ασφάλεια της ναυτιλίας και την πρόληψη της θαλάσσιας και ατμοσφαιρικής ρύπανσης από πλοία. Το έργο του ΙΜΟ υποστηρίζει τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ. Συμμετέχει στις Επιτροπές του ΙΜΟ Επιτροπής Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (MEPC) και Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Ρύπανσης (PPR) και συμμετέχει στην Ομάδα Εμπειρογνωμόνων του Ballast Water στο Institute of Marine Engineering, Science and Technology (IMAREST).
ειρηνη
σγουρου
Στέλεχος της Υποδιεύθυνσης Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, με μακρόχρονη εμπειρία στο HR και στις πιστοδοτήσεις στην Εθνική Τράπεζα.