top of page

#1

Logo.png

WATERJET-AIRLESS

Πρόκειται για μια τεχνική διάταξη η οποία πρόκειται να ανταγωνιστεί την υπάρχουσα προπέλα πρόωσης όλων των πλωτών ναυπηγημάτων. Η ανωτέρω τεχνική διάταξη περιλαμβάνει μια σπιράλ προπέλα η οποία περιστρέφεται μέσα σε ένα κύλινδρο με αποτέλεσμα κατά την περιστροφή της να υπάρχει είσοδος και έξοδος της θάλασσας και η διαφορά της πίεσης (παροχή) να αναγκάζει το πλωτό ναυπήγημα να κινηθεί μπροστά ή πίσω ανάλογα με την περιστροφή (δεξιά ή αριστερά) του διαφορικού του κινητήρα. Η ανωτέρω τεχνική διάταξη εφαρμόζεται σε αυτή τη φάση από μια μικρή σε ίππους ιπποδύναμής μιας εξωλέμβιας μηχανής αφού προηγουμένως αφαιρέσουμε την προπέλα της και στη συνέχεια προσαρμόσουμε την τεχνική διάταξη στη θέση της προ υπάρχουσας προπέλας έτσι ώστε να δούμε στην πράξη το αποτέλεσμα της κίνησης.

#2

49954F0B-A8BC-4C3E-A0E2-218D8674F52F.jpg

ANIMATED PIRAEUS

Διοργάνωση για πρώτη φορά σειράς εφαρμοσμένων εργαστηρίων κινουμένων σχεδίων για παιδιά, νέους, ΑμεΑ, ηλικιωμένους και άλλες κοινωνικές ομάδες με θεματική αναφορά σε αστικά τοπόσημα του μεγαλύτερου λιμένα της Μεσογείου. Το σχέδιο είναι καρπός της μακράς συνεργασίας του ΠΜΣ Ψηφιακός Πολιτισμός του Πανεπιστημίου Πειραιώς με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων.

#3

UDYSEA-LOGO-WEB.png

UDYSSEA

UDYSSEA (U Define Your Sea, Sailing & Environmental Action). Το UDYSSEA είναι ένα καινοτόμο project, το οποίο προσθέτει αξία στην εμπειρία της ιστιοπλοΐας και του ναυτικού τουρισμού, καθώς παρέχει έτοιμες λύσεις για ιστιοπλοϊκές εκδρομές, αλλά προσφέρει επίσης την ευκαιρία για εξατομικευμένες ναυτικές διαδρομές που συνδυάζουν στοιχεία από το τοπικό φυσικό, πολιτιστικό και ανθρώπινο περιβάλλον. Με λίγα λόγια: Τι γίνεται αν μπορούσατε να δημιουργήσετε τη δική σας περιπέτεια ιστιοπλοΐας και να επιλέξετε τους προορισμούς και τις δραστηριότητες που προτιμάτε; Μέσω μιας ΙΤ πλατφόρμας μπορείτε να δημιουργήσετε ένα combined, tailor-made ταξίδι ιστιοπλοΐας! Εσείς επιλέγετε το σκάφος, τους προορισμούς για να ταξιδέψετε και τις πολλαπλές δραστηριότητες για να κάνετε!

#4

CSeatNav New EYE BLUE pericles transpare

Ναυσιπλοΐα Μικτής / Επαυξημένης Πραγματικότητας

Η CSeaNav New Navigation Reality ΙΚΕ:
• Αξιοποιεί τις επαναστατικές τεχνολογίες μικτής και επαυξημένης πραγματικότητας.
• Ολοκληρώνει πλήρως το περιβάλλον και τα δεδομένα ναυσιπλοΐας, (ENC, διαδρομή, NMEA κ.λπ.), ανεξάρτητα από την ποικιλία των συστημάτων πλοήγησης ή το μέγεθος του σκάφους.
• Δημιουργεί μία καινοτόμο τρισδιάστατη δυναμική απεικόνιση πλοήγησης, και την παρουσιάζει στον πλοηγό, σε απόλυτη ταύτιση με τον πραγματικό κόσμο.
Το σύστημα:
• Παρέχει ανεκτίμητη χωρική παρουσίαση του γύρω κόσμου ανεξαρτήτως περιορισμών ορατότητας.
• Αναπαριστά τον βυθό σε τρείς διαστάσεις και βυθομετράει εκατοντάδες μέτρα μακριά.
• Παρακολουθεί συνεχώς, οπτικοποιεί και προειδοποιεί έγκαιρα για τις αποστάσεις από οποιοδήποτε στόχο/δυνητικό εμπόδιο (ακτογραμμή, βυθός, φανάρι, παραπλέοντα πλοία κ.λπ.).

#5

g896.png

FISHING ROD-TRIP

Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία πλατφόρμα-εφαρμογή στην οποία οι τουρίστες θα μπορούν να ανατρέχουν έτσι ώστε να μπορούν να κλείσουν μία εξόρμηση με κάποιον τοπικό ψαρά ο οποίος θα τους μαθαίνει να ψαρεύουν ενώ παράλληλα θα τους διηγείται κάποια ιστορικά στοιχεία της περιοχής π.χ. ναυμαχία της Σαλαμίνας, να τους προσφέρει κάποια τοπικά φαγητά και θα τους κάνει ένα τουρ στην περιοχή γενικότερα. Η διαφήμιση της δράσης θα μπορεί να γίνεται στα τοπικά μέσα του Πειραιά, στο λιμάνι και στα τοπικά ξενοδοχεία. Οι ψαράδες θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας και θα μπορούν αν εγγράφονται στην πλατφόρμα για να κάνουν την δραστηριότητα σαν κάτι έξτρα από το εισόδημά τους. Τέλος θα μπορούν αν το επιτρέπουν οι συνθήκες να γίνονται και δράσεις με σχολεία.

#6

Asset-1.jpg

εξυπνος ανιχνευτής
μάσκας προσώπου

Αφορμώμενοι την επικρατούσα κατάσταση, η οποία δυσχεραίνει τον πλανήτη, κρίνεται ζωτικής σημασίας η ανάπτυξη του αισθήματος ατομικής ευθύνης και υπευθυνότητας των πολιτών. Τα προαναφερθέντα σε συνδυασμό με τα επικείμενα περιβάλλοντα έξυπνων πόλεων και των προηγμένων ψηφιακών τεχνολογιών θα συμβάλλουν στην υλοποίηση ολοκληρωμένων συστημάτων πρόληψης και ευαισθητοποίησης. Ειδικότερα, η ομάδα των Κατευθύνσεων  Έξυπνες Πόλεις και Internet of Things του ΠΜΣ «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, ΙοΤ και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες», αξιοποιώντας την υπολογιστική όραση και τους μηχανισμούς μηχανικής μάθησης, θα προβεί στο σχεδιασμό της υπηρεσίας ανίχνευσης της χρήσης μάσκας. Η υπηρεσία αυτή θα εκμεταλλεύεται κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης για λειτουργία σε πραγματικό χρόνο και θα βρίσκει εφαρμογή στο λιμάνι του Πειραιά και τις γύρω περιοχές.

#7

path1336.jpg

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Είναι ευρέως γνωστό ότι ο λιμένας της Ελευσίνας κατέχει μια αξιοσημείωτη στρατηγική θέση, που σε συνδυασμό με την αδιαμφισβήτητη οικονομική και ιστορική αξία του, τον καθιστά σημείο αναφοράς στον τομέα της γαλάζιας οικονομίας, πάρα τον μερικό παροπλισμό του τα τελευταία χρόνια. Ως ένας από τους παλαιότερους της Ευρώπης, απέχοντας μάλιστα μόλις 14 χιλιόμετρα από τον ακρογωνιαίο λίθο της ελληνικής ναυτιλίας, το λιμάνι του Πειραιά, παρουσιάζει ενδιαφέρουσες προοπτικές που αν μη τι άλλο δεν γίνεται να περάσουν απαρατήρητες. Ανάμεσα στα επικίνδυνα ναυάγια, τα παροπλισμένα πλοία και τα υποαπασχολούμενα ναυπηγεία το όραμα της γαλάζιας οικονομίας γεννά ελπίδες για τον καθαρισμό της περιοχής, που θα δώσει τεράστια ανάσα στο οικοσύστημα του θαλάσσιου (και όχι μόνο) περιβάλλοντος και, εν καιρώ, σε συνδυασμό με τις κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις θα σηματοδοτήσει την ανάδειξη της Ελευσίνας σε ένα υπερσύγχρονο, εμπορικό, ευρωπαϊκό λιμάνι με πολλαπλά οικολογικά, και εν συνεχεία οικονομικά οφέλη για την χώρα μας και τον τομέα της ναυτιλίας.

cure the planet-1.jpg

#8

ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΠΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

Η καινοτομία αφορά οικιακούς και δημοτικούς κάδους, που θα εκπαιδεύουν τους χρήστες να διαχωρίζουν τα απορρίματά τους. Κάθε χρήστης θα έχει έναν διπλό οικιακό κάδο , έναν για τα ανακυκλώσιμα με μπλε σακούλες και έναν με πράσινες για τα μη ανακυκλώσιμα. Οι σακούλες θα αντικαθίστανται αυτόματα μέσα στον κάδο μετά την απομάκρυνση κάθε σακούλας. Οι σακούλες κάθε χρήστη θα φέρουν έναν αξατομικευμένο αριθμό. Οι δημοτικοί κάδοι θα είναι δύο ειδών αντίστοιχα και θα ξεκλειδώνουν με τον εξατομικευμένο αριθμό του χρήστη. Έτσι, θα γίνεται καταγραφή ορθής και λάθους διαχείρισης των απορριμάτων και οι χρήστες θα λαμβάνουν μέσω ΔΕΗ bonus ή χρεώσεις.

#9

text1098.jpg

BlueAir

Στόχος μας ήταν η ανάπτυξη μηχανισμού καθαρισμού αέρα με τη χρήση φωτός UV C. Σε αυτό το φάσμα φωτός είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι επιτυγχάνεται απολύμανση. Συνεπώς το ολοκληρωμένο σύστημα που δημιουργήσαμε προσφέρει αποτελεσματική και οικονομική απολύμανση και ταυτόχρονα αποστείρωση του αέρα. Η συσκευή έχει μικρό μέγεθος έτσι δίνεται η δυνατότητα τοποθέτησης πολλών σε ένα χώρο και λόγο του σχεδιασμού που έχουμε κάνει μπορούμε να το διαμορφώσουμε ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε χώρου του καραβιού.

bottom of page