
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ
ΓΑΛΑΖΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
2023
Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε στον 8o Διαγωνισμό Καινοτομίας “Blue Growth Piraeus” για τη Γαλάζια Οικονομία που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά, το Πανεπιστήμιο του Πειραιά και το Κέντρο Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων Δήμου Πειραιά.
Ο 8ος διαγωνισμός, ως “blue innovation challenge” προσκαλεί ομάδες φοιτητών/μαθητών/τριών και νεοφυών επιχειρήσεων να συναγωνιστούν για να δώσουν βιώσιμες λύσεις ή για να αναπτύξουν καινοτομίες σε όλους τους εδραιωμένους και αναδυόμενους τομείς της γαλάζιας οικονομίας.




ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ
Βιώσιμη Ναυτιλία / μεταφορεσ
ζωη στην
Πόλη –Λιμάνι
Βιώσιμος Παράκτιος και Θαλάσσιος Τουρισμός
περιβαλλον /
κυκλικη οικονομια
βιοτεχνολογια / βιωσιμα συστηματα διατροφησ
ενεργεια
ΒΡΑΒΕΙΑ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
χρηματικα
επαθλα
STARTUPS
1o βραβείο €5000
2o βραβείο €3000
3o βραβείο €1500
χρηματικα
επαθλα
φοιτητεσ / μαθητεσ
1o βραβείο €3500
2o βραβείο €1500
3o βραβείο €1000
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΚΚΟΛΑΨΗΣ

Ένταξη σε πρόγραμμα εκκόλαψης του Κέντρου Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων (business counselling, coaching, δημιουργία ή βελτίωση του business plan έως και τη σύσταση εταιρείας) συνολικής αξίας 10.000 ευρώ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Οι βραβευθείσες ομάδες θα συμμετέχουν στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας του NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας
ΧΟΡΗΓΟΙ
ΒΡΑΒΕΙΩΝ
ΚΡΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΜΕΝΤΟΡΕΣ
ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ;
Α) Start-Ups ή υφιστάμενες εδραιωμένες επιχειρήσεις που είτε βρίσκονται στο αρχικό στάδιο της υλοποίησης μίας καινοτόμου επιχειρηματικής ιδέας τους είτε θέλουν να αναδείξουν τη βιώσιμη επιχειρηματική λύση που έχουν ήδη αναπτύξει.
Β) Οποιοσδήποτε του αρέσει να μετατρέπει τις προκλήσεις σε λύσεις δουλεύοντας ομαδικά (μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες, επιχειρηματίες ή εν δυνάμει επιχειρηματίες) .
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ;
Γιατί, θα κερδίσετε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για την καινοτόμο ιδέα σας. Γιατί, θα έχετε τη δυνατότητα να αξιολογήστε την ιδέα σας! Γιατί, θα αποκομίστε εμπειρίες και θα γνωριστείτε με το οικοσύστημα της γαλάζιας οικονομίας της χώρας. Γιατί, θα δικτυωθείτε και θα αναπτύξτε από κοινού νέες δράσεις ή νέες ιδέες.
Γιατί, στη διαδικασία συμμετέχουν ως μέντορες σημαντικά στελέχη της ακαδημαϊκής κοινότητας και της αγοράς της γαλάζιας οικονομίας.
Γιατί, θα μιλήστε και θα εμπλακείτε σε μία διαδικασία ΔΩΡΕΑΝ εξατομικευμένης συμβουλευτικής υποστήριξης από το Κέντρο Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων Δήμου Πειραιά
ΚΡΙΤΗΡΙΑ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

